אנג‘ל פוד קייק עם קרם קצפתעוגות טורט רכות עם קצפת תמיד היו החולשה שלנו. לכן מה רבה הייתה שמחתנו כשמצאנו את היפהפייה הזאת, שכמו בדרך נס - יש בה רק 101 קלוריות לפרוסה. התערבות אלוהית? גם אנחנו חושבים ככה
רויטל פדרבוש
| עד 160 קלוריות, הוצאת כתר
| פורסם 20/04/17 12:15
צילום: אפרת ליכטנשטט, עד 160 קלוריות, הוצאת כתר
|
עוגת מזון מלאכים היא מהעוגות האהובות בארצות הברית. כשראיתי איך מרתה סטיוארט מכינה אותה נדהמתי מהערך הקלורי הנמוך - פרוסה גדולה (1/16 מעוגה ממש גבוהה) מכילה רק 101 קלוריות! הקרם מוסיף, אבל העוגה נפלאה גם בלעדיו. המצרכים (16 מנות):תבנית אנג׳ל פוד קייק או תבנית בבקה חלקה בקוטר 25:
לקרם קצפת:
אופן ההכנה:1 העוגה: מחממים תנור ל-160 מעלות. מערבבים היטב בקערה את הקמח ואבקת הסוכר ומנפים לקערה אחרת. 2 מקציפים במיקסר את החלבונים עם החומץ והמלח במהירות בינונית כדקה, עד שמתחיל להיווצר קצף. מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב מאוד אך גמיש. 3 מעבירים את הקצף לקערה הכי גדולה שיש לכם בבית, מוסיפים את הווניל ומקפלים פנימה בעדינות. 4 מנפים את תערובת הקמח לתוך החלבונים ומקפלים עד לקבלת תערובת אחידה. שוטפים את התבנית במים חמימים (לא מנגבים) ומעבירים לתוכה את תערובת העוגה. מיישרים בגב של כף ואופים בשליש האמצעי-תחתון של התנור כ-35 דקות. אם בסוף האפייה העוגה משחימה מדי - מניחים מעליה יריעת נייר אלומיניום. מוציאים את העוגה מהתנור ומיד הופכים אותה (על בקבוק או על רגלי התבנית) עד לצינון מלא - שעה לפחות. 5 הקרם: מקציפים את השמנת עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה. מורחים את הקצפת על העוגה. עד 160 קלוריות, הוצאת כתר | צילום: אפרת ליכטנשטט, עד 160 קלוריות, הוצאת כתרטיפים להצלחת העוגה: 1 כדי למנוע התכווצות וצניחה של העוגה כדאי לקרר אותה כשהיא הפוכה. הסבתות היו הופכות אותה על בקבוק (החור באמצע התבנית הולבש על פיית הבקבוק). כיום יש תבניות מיוחדות לאנג'ל פוד קייק עם 3 רגליים, כך שהופכים את העוגה עליהן לצורך הקירור. הכנת העוגה בתבנית המיוחדת נוחה מאוד. 2 כדאי להקציף את החלבונים בטמפרטורת החדר, כי רק אז הם מגיעים לשיא תפיחתם. חשוב לא להקציף אותם במהירות גבוהה, כי אז נוצרות בועות אוויר גדולות שמתפוצצות באפייה, והתוצאה היא עוגה נמוכה. 3 לא משמנים את התבנית. כך העוגה תידבק לדפנות, והנפח שלה לא יצטמצם בקירור. לפני שתעבירו את הבלילה לתבנית, שטפו אותה במי ברז חמימים כדי להקל את הוצאתה. 4 כיוון שזו עוגה עדינה מאוד, מומלץ להשתמש בקמח עוגות, הטחון דק יותר מקמח רגיל, והוא אחת הסיבות למרקם הענני והרך שלה. קמח עוגות נמכר בכל סופרמרקט. ניפוי כפול של הקמח ואבקת הסוכר, כמצוין במתכון, מבטיח אווריריות מרבית. המתכון מתוך הספר "עד 160 קלוריות: מנות אחרונות נפלאות בלי ייסורי מצפון" בהוצאת כתר. מתכונים וסרטונים נוספים תמצאו בבלוג של רויטל פדרבוש, בלוגרית ומחברת ספרי בישול בבלוג מטבח קל – מתכונים פשוטים להרגשה טובה לאינסטגרם של מטבח קל – מתכונים פשוטים להרגשה טובה |