טארט תפוחים בקרמל עם קצפת קינמון ולוטוסאין רושם גדול יותר מעוגה עם שם ארוך ולוק של מיליון דולר - וזאת עונה בדיוק על כל ההגדרות. היא כמעט ולא אפויה (10 דקות לקלתית הפירורים, וזהו בעצם), יש בה תפוחים שקפצו ראש לתוך קרמל וסיום מהמם של קצפת
אולגה טוכשר
| mako אוכל
| פורסם 09/09/15 12:12
צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל
|
המצרכים :לקלתית לוטוס (לתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ):
למלית תפוחי עץ בקרמל:
לקצפת קינמון:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. 2 מכינים את הקלתית: מרסקים את העוגיות במעבד מזון. מוסיפים את החמאה הרכה וממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת במרקם חול רטוב. 3 מעבירים את התערובת לתוך תבנית אפייה ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות. 4 אופים במשך 10 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים. 5 מקלפים את התפוחים וחותכים אותם לקוביות קטנות, בערך 1 ס"מ על 1 ס"מ. 6 מכינים את המלית: מחממים מחבת גדולה וזורים עליה את הסוכר בשכבה דקה ואחידה. מבשלים על אש נמוכה או בינונית בלי לערבב עד שהסוכר נמס ומקבל גוון ענברי של קרמל. 7 מעבירים למחבת את התפוחים החתוכים ומבשלים בקרמל תוך ערבוב עד שהם מתרככים. מוסיפים למחבת את מיץ הלימון, ואם רוצים - תמצית וניל ו/או קינמון. לקראת סוף הבישול מוסיפים למחבת את החמאה, ומערבבים עד שהיא נמסה לחלוטין. 8 מעבירים את התפוחים המקורמלים לתבנית או מגש מרופד בנייר אפייה ומקררים. שומרים בצד כ-10-15 קוביות לצורך קישוט. 9 מכינים את קצפת הקינמון: מקציפים את השמנת המתוקה, הקינמון והאינסטנט פודינג במהירות גבוהה עד שמתקבלת קצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף עם צנתר חלק. 10 מרכיבים את הטארט: מעבירים את התפוחים המקורמלים לתוך הקלתית ומפזרים באופן שווה. מיישרים את פני המלית בעזרת הלקקן. 11 מזלפים תלוליות מהקצפת, ביניהן מזלפים תלוליות קטנות יותר של ממרח לוטוס, מקשטים את הטארט בקוביות התפוחים המקורמלים ועלי נענע. 12 שומרים במקרר בכלי אטום. וככה היא נראית מבפנים | צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל
הערות:• אפשר להשתמש בכל זן תפוחים שאתם אוהבים, אבל מומלץ לבחור בזנים חמוצים.• תיבול המלית הינו בהתאם לטעם.• אם לא אוהבים, אפשר לוותר על הקינמון בקצפת. לבלוג של אולגה - המרכיב הסודי >> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים>> בפעם הקודמת הכנו קראמבל אגסים טבעוני ופרווה>> לכל המתכונים לראש השנה |