המצרכים (50 מנות):
למילוי:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מנפים את הקמח לקערת המיקסר ומוסיפים את השמרים. מערבבים ומוסיפים את שאר חומרי הבצק פרט למלח. 2 לשים כ-3 דקות עם וו לישה במהירות איטית, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-7 דקות במהירות איטית, עד שמתקבל בצק רך ונעים. יוצרים מהבצק כדור, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח, כ-45 דקות. 3 בזמן שהבצק תופח מכינים את המלית: מערבבים בקערית את הקקאו, הסוכר והשמן עד לקבלת תערובת אחידה (אין צורך לבשל את התערובת). 4 מחלקים את הבצק התפוח ל-4 כדורים שווים בגודלם. מגלגלים כדור ראשון לגליל ומרדדים למלבן ארוך. מורחים רבע מכמות המלית על חצי מהמלבן ומכסים בחצי השני, כמו שמיכה. מרדדים דק ככל הניתן ובעזרת סכין חדה חותכים למשולשים ארוכים ודקים מקצה לקצה של המלבן המרודד. מגלגלים כל משולש מבסיסו הרחב לשפיץ. חוזרים על הפעולה עם כל חלקי הבצק. לפני האפייה. מאוד לא פשוט לחכות | צילום: קרן לוי, mako אוכל5 מסדרים את הרוגלך בתבניות מרופדות בנייר אפייה ברווח של 4-5 ס"מ בין אחד לשני, ומניחים להתפחה של כחצי שעה. 6 מחממים תנור ל-175 מעלות ומורחים את הרוגלך בביצה טרופה. אופים כ-30 דקות, עד שהרוגלך מזהיבים. 7 בזמן שהמאפים בתנור, מכינים סירופ סוכר: מחממים בסיר קטן כוס סוכר וכוס מים עד שהסוכר נמס והסירופ מבעבע. 8 מברישים את הרוגלך בסירופ בנדיבות מיד בצאתם מהתנור. * ניתן להקפיא את המאפים המוכנים. >> בשבוע שעבר הכנו לחוח!>> והנה תבשיל קוסקוס ועוף מהיר שיעשה לכם את השבת |