המצרכים :תבנית עגולה או תבנית חור 24 ס"מ:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות, משמנים היטב את תבנית האפייה ומקמחים אותה מעט למניעת הידבקות. 2 משרים את גרגירי הפרג במים רותחים למשך כ-10 דקות. 3 טורפים היטב בקערה את הביצים והסוכר למשך כמה דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה (גובה העוגה תלוי בזה, ממליצה לא לוותר). 4 מוסיפים את השמן ותמצית הווניל וממשיכים לטרוף. 5 מוסיפים את קליפת הלימון, המיץ וגרגירי הפרג (עם המים), ומערבבים היטב. 6 מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה, ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את הבלילה לתבנית. 7 אופים 40-45 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. 8 מצננים לחלוטין, מקשטים באבקת סוכר ומגישים. * העוגה נשמרת כ-4 ימים כשהיא עטופה היטב בטמפרטורת החדר. אפשר עוד פרוסה? | צילום: קרן אגם, mako אוכל>> לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה
|