1 מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. בקערת המערבל שמים את החלמונים והסוכר ומקציפים 10 דקות, עד לקבלת קרם אוורירי ותפוח.
3. מעבדים את הפטל במעבד מזון למחית.
4. ממלאים סיר במים, מרתיחים ומניחים מעליו סיר עם השוקולד, כך שתחתיתו אינה נוגעת במים. מחממים על להבה נמוכה, עד שהשוקולד נמס.
5. מחלקים לשתי קערות את קרם החלמונים. לאחת מוסיפים את הפטל ולשנייה את השוקולד. מערבבים בתנועות קיפול, לקרמים חלקים.
6. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מחלקים בין שתי הקערות ומערבבים בעדינות.
7. יוצקים את קרם הפטל לתבנית ומקפיאים 15 דקות. בינתיים מאחסנים את קרם השוקולד במקרר.
8. יוצקים את קרם השוקולד על קרם הפטל שהתייצב קצת ומקפיאים שמונה שעות לפחות. אפשר לשמור בהקפאה עד חודשיים.
9. ההגשה: מחלצים את העוגה, הופכים על צלחת ומסירים את הנייר. מקשטים בפטל.