1 מחממים תנור ל-160 מעלות.
2 מערבבים בקערה חמאה וסוכר עד לקבלת מחית אחידה.
3 מוסיפים קליפת לימון ותמצית וניל ומערבבים שוב.
4 מוסיפים את הביצים אחת אחת. אחרי כל הוספה טורפים את הבלילה עד שהיא נבלעת, ורק אז מוסיפים את הביצה הבאה.
האמיצים מוזמנים לקשט ברוזמרין | צילום:
נופר צור, mako אוכל
5 מוסיפים מלח, מיץ לימון, קמח פולנטה, שקדים טחונים ואבקת אפייה ומערבבים שוב עד לקבלת
תערובת אחידה.
6 מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ומיישרים.
7 אופים 35-40 דקות.
8 בזמן שהעוגה בתנור מכינים סירופ לימון: מחממים על האש בכלי קטן מים, סוכר ומיץ לימון עד להמסה של הסוכר.
9 כשהעוגה יוצאת מהתנור משקים אותה בסירופ הלימון, ומקשטים בעלי רוזמרין, אם רוצים.
מגישים עם קצפת כמעט לא ממותקת | צילום:
נופר צור, mako אוכל
היה ביס וראו איננו עוד | צילום:
נופר צור, mako אוכל
>> לבלוג של קרן אגם
** אפשר להגיש עם קצפת מעט ממותקת בצד.
** האמיצים הגדולים יכולים להוסיף מעט רוזמרין קצוץ גם לבלילה של העוגה.