עוגיות שושנים של קרן אגםהעשורים חולפים ועוגיות השושנים עם קצף הביצים והאינסטנט פודינג מסרבות לאבד רלוונטיות. בעניין של גיוון? הוסיפו מעט קינמון למרנג. בעניין של נוסטלגיה? הכינו אותן כמו שהן. כך או כך הן יעשו לכם שמחה בלב
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
המצרכים :לבצק (25-30 עוגיות):
למילוי:
לעיטור:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: מערבבים במעבד מזון, בידיים או במיקסר עם וו גיטרה קמח, אבקת סוכר, אבקת אפייה וקוביות חמאה קרות עד לקבלת פירורי בצק. 2 מוסיפים את החלמונים והשמנת המתוקה ומעבדים שוב עד לקבלת בצק אחיד (הבצק מתקבל מעט דביק וזה אחלה). 3 מחלקים את הבצק לשניים, עוטפים כל חלק בניילון נצמד ומועכים לצורת דיסקית. מעבירים למקרר ל-45 דקות (לא פחות) עד שעה וחצי. 4 בזמן שהבצק במקרר מכינים מרנג: מקציפים במיקסר את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב. מוסיפים פודינג וניל וקינמון (אם רוצים) ומקציפים עוד מעט, להטמעה. 2 מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מהעוגיות שלעולם לא נמאסות | צילום: קרן אגם, mako אוכל3 מרדדים את הבצק על משטח מקומח היטב למלבן דק (עובי 2-3 מ"מ). מורחים מרנג בשכבה אחידה. 4 בעזרת גלגלת פיצה חותכים את הבצק לרצועות דקות וארוכות. מגלגלים כל רצועה לשושנה ומניחים על תבנית האפייה. לחלופין אפשר לגלגל את המלבן כולו לרולדה, להקפיא אותה 20 דקות כדי שהמרנג לא יברח החוצה ואז לחתוך לשושנים. 5 אופים את העוגיות 20-25 דקות. שימו לב שהן לא משחימות הרבה ונשארות יחסית בהירות גם אחרי האפייה. 6 מצננים לחלוטין, בוזקים אבקת סוכר ומגישים (או מעבירים לצנצנת). המתכון פורסם לראשונה פה |