הכנת עוגת הבסיס:
1 מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה (אם יש 3 תבניות באותו הגודל, ניתן לחסוך את חיתוך העוגה מאוחר יותר ע"י שימוש ב-3 תבניות אפייה שונות).
2 מנפים לקערה את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את המלח ומערבבים.
3 בקערת המיקסר מקציפים את החלמונים יחד עם המים במהירות גבוהה למשך כדקה. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את הסוכר ותמצית הוניל ומגבירים שוב למהירות גבוהה. ממשיכים להקציף עוד כ-5 דקות נוספות עד לקבלת קצף תפוח ובהיר. מעבירים את הקצף לקערה גדולה אחרת. שוטפים ומייבשים היטב את קערת המיקסר.
4 מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף יציב (פסגות קצף נוקשות).
5 ביד אחת בוזקים בהדרגה את תערובת הקמח לתוך קערת קצף החלמונים. ביד השנייה, מקפלים עם מטרפה כל הזמן ובעדינות את הקמח לתוך הקצף (ניתן להניח את הקערה על מגבת על מנת שתישאר יציבה ולא תזוז בזמן הקיפול). כאשר כל הקמח נטמע לחלוטין בקצף החלמונים, מקפלים פנימה בעזרת מרית את קצף החלבונים - מתחילים עם קיפול של 1/3 מהכמות, ולאחר מכן מוסיפים את יתרת הקצף.
6 יוצקים את הבלילה לתבנית האפייה (אם משתמשים ב-3 תבניות, מחלקים את הבלילה באופן שווה בין התבניות) ואופים כ-40-45 דקות, עד שהעוגה משחימה ונהיית קפיצית למגע (אם אופים ב-3 תבניות נפרדות, יש לאפות כל תבנית כ-15-18 דקות). מצננים לחלוטין. מעבירים סכין חדה בדפנות התבנית ומשחררים בעדינות את הקפיץ. מעבירים את העוגה לצלחת הגשה.
הכנת קרם הקוקוס:
1 בסיר בינוני ועל גבי להבה בינונית, מחממים 1 ו-1/4 כוסות חלב יחד עם 1/2 כוס סוכר. חוצים את חצי מקל וניל לאורכו ומסירים בעזרת סכין את הזרעים. מוסיפים לסיר ומוסיפים גם את התרמיל. במקביל, בקערית קטנה מערבבים את הקורנפלור ב-1/4 כוס חלב עד שהקורנפלור מתמוסס לחלוטין ומתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
3 בקערה אחרת מערבבים את החלמונים. כשתערובת החלב חמה מערבבים את הקורנפלור המומס פנימה. מבשלים תוך כדי ערבול מתמיד בעזרת מטרפה ידנית עד שהתערובת מסמיכה מעט.
4 מסירים מהאש, ומיד ותוך כדי ערבוב מתמיד של החלמונים, מעבירים בזרם דק כשליש מתכולת סיר החלב לקערת החלמונים. מעבירים את תכולת קערת החלמונים אל הסיר ומחזירים ללהבה.
5 מבשלים תוך כדי ערבוב תמידי עם המטרפה, עד שהתערובת מתחילה לרתוח (נוצרות בועות) והיא מגיעה להסמכה. מסירים מהאש ומעבירים מיד את התערובת לקערה נקייה. מוציאים את תרמיל הוניל, מוסיפים פנימה את הקוקוס הטחון ומערבבים היטב.
6 מצננים לטמפרטורת החדר, מכסים ומעבירים לקירור עד להרכבה.
הכנת הסירופ:
בסיר קטן על להבה בינונית מחממים את המים עם הסוכר, מערבבים עד שהסוכר מתמוסס לחלוטין. מסירים מהאש, מוסיפים את הרום (או הברנדי) ומצננים לטמפרטורת החדר.
הרכבה:
1 חותכים בעזרת סכין משוננת את העוגה בצורה אופקית ל-3 חתיכות שוות. מברישים בעזרת מברשת שליש אחד של העוגה ב-1/3 מכמות הסירופ.
2 מורחים מעל ובצורה אחידה מחצית מכמות מקרם הקוקוס. מניחים מעל הקרם שכבת עוגה נוספת, מברישים שוב ב-1/3 מכמות הסירופ ומכסים שוב בחצי הנותר מהקרם.
3 מכסים בשכבת העוגה השלישית ומברישים בסירופ הנותר. עוטפים היטב בניילון נצמד ומעבירים לקירור למשך 4 שעות ועד לילה שלם.
הכנת הציפוי:
בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת קצפת יציבה. בעזרת מרית מורחים את העוגה מלמעלה ובשוליים בקצפת. מפזרים מעל ובשוליים קוקוס קלוי.
-העוגה נשמרת בקירור עוד 3 ימים נוספים.-מומלץ להתחיל מהכנת קרם הקוקוס שדורש זמן קירור ממושך יחסית.-עוגת הבסיס היא עוגה מעולה, גם אם לא מתחשק לכם לשדך לה קרם קוקוס, היא תעבוד נפלא עם כל מלית או תוספת אחרת (בתוספת הסירופ).-הביצים לעוגת הבסיס צריכות להיות בטמפרטורת החדר, ולכן מומלץ להוציא אותן מהמקרר לפני שמתחילים להכין את העוגה.-אם יש לכם 3 תבניות בקוטר 24 ס"מ, ניתן לחלק את הבלילה לעוגה באופן שווה בין התבניות ולאפות בנפרד, ואם לא, ניתן לאפות בתבנית אחת ולפרוס את העוגה לשלושה חלקים שווים.-מבוסס על מתכון של הקונדיטור דיויד ליבוביץ.