1 השזיפים: מערבבים את הסוכר והברנדי בקערה רחבה ושטוחה. משרים את השזיפים בתערובת הסוכר והברנדי, עם הצד החתוך כלפי מטה, למשך כחצי שעה.
2 מחממים תנור ל-180 מעלות.
3 העוגה: מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר כ-5 דקות, עד שהתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את השמנת החמוצה והחמאה וממשיכים לערבל עוד דקה.
4 מוסיפים את המיץ וקליפת הלימון ולבסוף את הקמח לערבול קצר ביותר, רק עד שהתערובת חלקה ואחידה.
5 מורחים תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ בחמאה ובוזקים לתוכה סוכר, כך שחלקה הפנימי של התבנית יהיה מצופה לגמרי בסוכר. יוצקים אל התבנית את התערובת.
6 מסדרים את חצאי השזיפים המושרים על העוגה בצורה חופפת, כמו רעפים, כשהם נוטים מעט באלכסון. אין צורך ללחוץ ולדחוף אותם אל הבצק, הם כבר ישקעו לבד. מפזרים מעט סוכר על השזיפים.
7 אופים כ-50 דקות, עד שהעוגה יציבה. לפני ההגשה מפזרים מעט אבקת סוכר.
צילום:
מתוך "הקינוח המושלם", נלי שפר
בתיאבון!