1 מערבבים את כל חומרי המלית. טועמים ומתקנים תיבול.
2. מחממים תנור ל-190-200 מעלות.
3. פותחים את עלי הפילו ומיד מכסים במגבת לחה. הם מתייבשים במהירות, ולכן במשך כל ההכנה, בכל פעם שלוקחים דף מכסים מיד את שאר העלים.
4. מברישים היטב דף פילו בחמאה מומסת (בנדיבות), מהאמצע כלפי הצדדים.
זורים על הבצק 2 כפות פירורי לחם.
5. מניחים על הבצק דף פילו נוסף, חוזרים על שתי הפעולות וממשיכים עם שאר דפי הבצק, חוץ מהשכבה האחרונה, שנשארת נקייה.
6. במרכז הדף מניחים רצועה של מלית ברוחב כ-10 ס"מ. משאירים שוליים ריקים במרחק של 10 ס"מ בשני הצדדים ו-1/2 4 ס"מ בקצה העליון של הדף.
7. יוצקים כף וחצי של חמאה מעל המלית.
8. מקפלים את שולי הבצק משני הצדדים ומעבירים בזהירות רבה לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
9. מברישים בביצה טרופה עם מעט מים (ביצה לבד כבדה לעדינות של הבצק ולכן מדללים אותה) ובשארית החמאה - הפילו צמא לשומן.
10. אופים 15-20 דקות עד שהמאפה מזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים מעט על רשת.
11. מפזרים אבקת סוכר ומגישים כשהשטרודל עדיין חמים עם גלידה או קרם פרש.