1 מתחילים עם הסירופ: שמים את הסוכר, המים ומיץ הלימון בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים חצי שעה עד לקבלת סירופ.
2 קוצצים גס במעבד מזון את כל האגוזים. מעבירים לקערה, מוסיפים את התבלינים, הדבש והמייפל ומערבבים לתערובת אחידה.
3 פותחים עלה סיגר, מניחים בקצה קצת מהתערובת (לכל אורך הסיגר), מקפלים את הצדדים כלפי פנים ומגלגלים לצורת סיגר. שמים בקצה שנשאר קצת מהקמח עם המים (או הביצה) וסוגרים. ממשיכים כך על פי כמות הסיגרים שרוצים.
4 מחממים סיר עם שמן עמוק לחום גבוה ומטגנים עד הזהבה. מקררים, מכניסים לסירופ ומסננים.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!