1 מניחים בסיר שלוש כוסות מים, שלושת רבעי כוס סוכר, שני מקלות וניל מיץ וסרט מקליפת לימון ומביאים לרתיחה. מוסיפים לסיר את האגסים לבישול של כ-15 דקות. מוציאים ומסננים. 2. בסיר קטן מחממים כשלושת רבעי כוס מסירופ האגסים ומבשלים אותו עד שהוא מעט מסמיך ונפחו מצטמצם כמעט בחצי. הכנת העוגה: 3. ממיסים את החמאה והשוקולד (רק השוקולד שנועד לעוגה ולא את זה שנועד לציפוי) בסיר אדים כפול תוך כדי בחישה. 4. מקציפים את הביצים, תמצית הווניל והסוכר לתערובת תפוחה ובהירה. 5. מערבבים את שתי התערובות מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב את הקמח ואז את אבקת הקקאו 6. מעבירים לתבנית בקוטר 26 ס"מ מרוחה בחמאה מעבירים לתנור החם ואופים כ-50 דקות לאחר האפייה מניחים לעוגה להצטנן ואז מרכיבים את העוגה: מניחים את חצאי האגסים על העוגה כשהשפיץ שלהם מופנה כלפי פנים העוגה, מזליפים מעל לאגסים את הסירופ המצומצם. 7. ממיסים את שוקולד הציפוי בסיר אדים כפול תוך כדי בחישה. ויוצקים על העוגה וחצאי האגסים. מניחים במקרר לקירור של חצי שעה לפחות.