עוגיות חמאה בסטייל זברההן כל כך יפות, ונראה שנדרשים השקעה או מאמץ מיוחדים להכין אותן, אבל האמת היא שזה ממש לא מסובך ואפילו אפשר לשלב את הילדים בבית בהכנתן. עוגיות חמאה פשוטות והכי טעימות שיש - חצי עם חיזוק קקאו |
המצרכים :
אופן ההכנה:1 מעבדים את כל מצרכי הבצק מלבד הקקאו עד לקבלת בצק אחיד. 2 מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. לאחד מהם מוסיפים את הקקאו ולשים עד לקבלת צבע אחיד. עוגיות חמאה זברה לפני אפייה | צילום: יעל קצב, mako אוכל3 מרדדים כל מסת בצק בין שני ניירות אפייה (כל צבע בנפרד). 4 מניחים את שני חצאי הבצק המרודדים אחד על השני ופורסים את הבצק לרוחב של כ-5 ס"מ. 5 יוצרים רצועות של שכבות של בצק (כמו בסרטון), עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא ל-20 דקות. אם נשארות שאריות בצק אל תזרקו אותן. אפשר ליצור מהשאריות גליל בצק ולהכניס גם אותו למקפיא. 6 מחממים תנור ל-170 מעלות. 7 אחרי ההקפאה פורסים את הבצק לעובי של סנטימטר. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור למשך 12 דקות. 8 מוציאים את התבנית מהתנור, נותנים לעוגיות להצטנן מעט ולהתקשות. עוגיות חמאה זברה לפני אפייה | צילום: יעל קצב, mako אוכלממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים בתיאבון! |