מתכונים לחנוכה
1 מחממים תנור ל-175 מעלות (סטטי-חום עליון תחתון).
2 מכינים את שכבת הבסיס: מפרידים לתוך קערת מיקסר את החלבונים ומקציפים אותם ביחד עם הסוכר עד לקבלת קצף תפוח ויציב. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את החלמונים עד להטמעתם. מוסיפים את הנוזלים: שמן, מיץ תפוזים ווניל, ומקציפים כדקה על מהירות איטית. מוסיפים את היבשים, קמח תופח וקמח שקדים, וממשיכים את ההקצפה רק עוד מעט לקבלת תערובת אחידה (שימו לב לא לערבב יותר מדי כדי לא לקבל בלילה דחוסה).
עוגת נוסטלגיה של חנושה | צילום:
חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
3 יוצקים את הבלילה לתבנית (לתבנית קוטר 24 ס"מ או תבנית מלבנית 30X20) משומנת ומרופדת ואופים 15-20 דקות (תלוי בסוג התנור), עד שקיסם שנננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוצאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להצטנן.
4 מקציפים ביחד את כל מרכיבי הקצפת עד לקבלת קצפת אחידה ויציבה. משטחים את הקצפת על גבי הטורט המצונן בשכבה אחידה ומכניסים למקפיא להתייצבות ל-20 דקות לפחות.
5 מוציאים מהמקפיא, פורסים את התותים ומסדרים על גבי שכבת הקצפת.
6 מכינים את הג'לי לפי הוראות ההכנה, ממתינים שלא יהיה רותח ומוזגים מעל התותים בעדינות. מעבירים למקרר להתייצבות.
לעוד מתכונים מצוינים של חנושה
בתיאבון!