1 מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה.
2 מקציפים את החמאה והסוכר כ-5 דקות במיקסר עם וו גיטרה עד שהתערובת רכה ותפוחה. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו תוך כדי ערבוב, עד שמתקבלת תערובת הומוגנית. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים.
3 בקערה נפרדת מנפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את תערובת הקמח ואת השמנת החמוצה לתערובת החמאה לסירוגין ותוך ערבוב, וממשיכים לערבב רק עד שמתקבלת תערובת חלקה. נזהרים מעיבוד יתר.
4 שמים את השוקולד המריר והחלב בקערה וממיסים בזהירות במיקרו. מעבירים שתי כפות מבלילת העוגה לשוקולד המומס ומערבבים רק עד שנוצרת תערובת אחידה.
5 בקערה נפרדת מערבבים את אבקת המאצ'ה והברנדי (או החלב) למשחה חלקה. מוסיפים את משחת המאצ'ה לתערובת שבקערת המיקסר ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
6 יוצקים את בלילת המאצ'ה לתבנית. בעזרת כף עורמים עליה את תערובת השוקולד בשורה אחידה, ומשיישים בעזרת סכין.
7 אופים את העוגה כ-45-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש. מצננים לחלוטין ומחלצים מהתבנית. העוגה במיטבה ביום הכנתה.