העוגה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 שמים בקערה קמח ואבקת אפייה, ומניחים בצד. משמנים את התבנית.
3 מעבדים במערבל את החמאה והסוכר במהירות גבוהה, עד לקבלת לקרם אחיד. מנמיכים מהירות ומוסיפים את הביצים אחת אחת. מוסיפים תוך ערבול את רסק התפוחים, השמנת החמוצה, תמצית הווניל, תערובת הקמח ואבקת האפייה, המלח ולבסוף החלב. ברגע שמתקבלת תערובת אחידה מפסיקים לעבד.
4 יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כ-35 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא נקי (מתחילים לבדוק כבר אחרי 20 דקות). מצננים.
קרם המרשמלו:
1 מרסקים את הדובדבנים למחית במעבד המזון, שמים בסיר קטן ומוסיפים כף סוכר, מרשמלו וחלב. בוחשים מעל להבה נמוכה עד שכל המרשמלו נמס לגמרי.
2 מסירים מהאש, בוחשים פנימה את מיץ הלימון ומשאירים לקירור מוחלט עד להסמכה. מערבבים מדי פעם ומשגיחים שלא ייווצרו גושים.
3 מקציפים את השמנת המתוקה עם כף הסוכר שנשארה ותמצית הווניל ומאחדים את התערובות בקיפול. יוצקים את הקציפה מעל פני העוגה ומכניסים למקרר להתייצבות של לפחות שעה.
ציפוי ג'לי תות:
1 מוציאים את העוגה מהמקרר. מוודאים שנשאר בתבנית מקום לג'לי. אם לא - מגביהים אותה עוד עם רצועת נייר אפייה: קודם מעבירים סכין בין העוגה לדפנות כדי לאפשר לנייר להיכנס ביניהן, ואז מכניסים רצועה גזורה ברוחב של 12 ס"מ.
2 מכינים את הג'לי על פי הוראות היצרן - אך שמים חצי כוס מים פחות, כדי לקבל ג'לי סמיך מעט יותר. מחכים דקה ושופכים על מקצפת המרשמלו.
3 מכניסים לקירור לכמה שעות לפחות, מוציאים את טבעת נייר האפייה ומגישים.