. מכינים את הבצק: מערבבים את הקמח, המרגרינה, החומץ והמים לעיסה אחידה. מוסיפים את אבקת האפייה ולשים לבצק. מניחים בצד לעשר דקות.
2 מכינים את הסירופ: מבשלים את כל הרכיבים בסיר למשך שעה.
3. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים. מרדדים כל חלק לעלה דק ומגלגלים אותו לרולדה.
4. חותכים כל רולדה לחתיכות ברוחב 1 ס"מ ומרדדים כל חתיכה לעלה עגול קטן, בערך בקוטר של כוס.
5. חורצים כל עלה עגול בארבעה חריצים מקבילים לאורך קוטרו, נזהרים שלא לחתוך חור בבצק.
6. מחממים שמן לטיגון בסיר קטן ועמוק. אוחזים כל עלה עגול בין כל האצבעות של כף היד – פעם מעל האצבע ופעם מתחת לאצבע שלידה ולבסוף את הקצה האחרון מעל לכל האצבעות.
7. מחליקים בזהירות את הבצק אל השמן הרותח ומטגנים כמה שניות עד שהשבאכייה מוכנה.
8. מוציאים בעזרת כף מחוררת או מלקחיים את השבאכייה מתוך השמן ומעבירים מיד לטבילה בסירופ החמים.
9. מוציאים מהסירופ ומניחים על צלחת הגשה.