עוגת לימון רכהעוגת הלימון הזאת היא בדיוק מה שהקפה של הבוקר שלכם צריך, וגם זה של אחר הצהריים. מה שאתם אולי לא רואים בתמונה זה את הציפוי הלימוני ההורס שלה, שהופך אותה סופית לעוגה שאי אפשר לעמוד בפניה![]()
צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
|
המצרכים :לתבנית בגודל 23*13:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות (חום עליון-תחתון). 2 מערבבים ביד את הסוכר עם קליפת הלימון המגוררת, עד שהיא מצופה בסוכר ועולה ממנה ריח לימוני עשיר. 3 מוסיפים ביצים וטורפים לקבלת תערובת תפוחה. 4 מוסיפים חמאה מומסת וטורפים. מוסיפים שמן, שמנת חמוצה וחלב וטורפים שוב. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. 5 מוסיפים בהדרגה את הקמח התופח, הסודה לשתייה והמלח ומערבבים רק עד לקבלת בלילה אחידה (ערבוב יתר יגרום לעוגה להיות דחוסה). 6 מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ומרופדת נייר אפייה ואופים עד שקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש (בדרך כלל 35-45 דקות). 7 מערבבים את חומרי הציפוי היטב. כשהעוגה יוצאת מהתנור מוזגים עליה את הציפוי.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|