עוגת נקטרינות, יוגורט ושקדיםהקיץ הוא ללא ספק חגיגה בלתי נגמרת של עוגות עם פירות. העוגה הבאה עושה הרבה כבוד לעונה החמה עם שילוב מושלם בין חמיצות למתיקות, ואם אתם פחות מתחברים לנקטרינות, שזיפים או אפרסקים יהיו תחליף נהדר
צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :תבנית עגולה 24 ס"מ או תבנית קוגלהוף
לציפוי:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 טורפים בקערה את הביצים והסוכר. 3 מוסיפים לקערה את החמאה המומסת, היוגורט ותמצית הווניל (או הגרגרים) וטורפים שוב. 4 מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, אבקת השקדים והמלח, ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. 5 מעבירים לתבנית משומנת ומיישרים את פני העוגה. 6 מסדרים מעל את פרוסות הנקטרינות ומפזרים את הסוכר ושבבי שקדים. 7 מכניסים לתנור ואופים כ-40-45 דק או עד שהעוגה מקבלת גוון שחום ועמוק וקיסם שהחדרתם פנימה יוצא עם פירורים מעט לחים עליו. מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים. * אפשר לצנן את העוגה ואז להפוך אותה בזהירות על הצלחת, כך הפירות שמתחבאים בפנים יהיו הפתעה בזמן ההגשה שלה. **העוגה נשמרת עד ארבעה ימים עטופה היטב במקרר.
לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה |