המצרכים :לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ:
לסירופ סוכר:
אופן ההכנה:1 מתחילים בהכנת הסירופ: מבשלים את המים והסוכר עד שכל הסוכר נמס, ואז עוד 5 דקות. מצננים ושומרים בקירור. 2 העוגה: מקציפים את החלבונים עם חצי מכמות הסוכר עד לקבלת קצף יציב. 3 מערבבים בקערה את החמאה המומסת, מיץ התפוזים והחלמונים. 4 מוסיפים את הסולת, הקמח, שאר הסוכר, הקוקוס ואבקת האפייה ומערבבים היטב, עד לקבלת תערובת אחידה. 5 מוסיפים את החלבונים המוקצפים פנימה בתנועות קיפול (נזהרים שהקצף לא ייפול או יישבר). 6 מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 20-25 דקות, עד שהעוגה זהובה-חומה וקיסם שננעץ בה יוצא יבש. 7 מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור מוזגים עליה את הסירופ הקר. 8 מגישים עם או בלי גלידה. הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
המתכון הוא חלק מפרויקט אוטואוכל של מסעדת מחנהיודה ועונת התרבות בירושלים. מדי יום יוצא האוטואוכל לרחובות ירושלים למסע אמנותי-קולינרי-חברתי מרתק שמבקש לספר את סיפורה של ירושלים דרך הצלחות הריקות. בכל יום יחנה האוטואוכל במקום חדש, ויתארחו בו דמויות ירושלמית מוכרות בינהן ח"כ רובי ריבלין, הסופרת שפרה קורנפלד, העיתונאית דנה וייס, שפים בעלי השפעה ואחרים. שף אסף גרניט ואורחיו יבשלו בכל יום מתכון כשר אחר שיימכר במחירי עלות. המקום אליו מגיע האוטואוכל יתפרסם מדי יום באתר האינטרנט של עונת התרבות והמסע יימשך עד ל-12 באוגוסט. |