• מחממים את התנור ל 160°. • מקציפים במיקסר את הביצים, הסוכר והוניל עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. • מאיטים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את השמנת החמוצה, הקמח עם אבקת האפייה, החמאה מומסת, מיץ וגרידת הלימון, ממשיכים בהקצפה עד שהתערובת חלקה. • יוצקים מחצית מהתערובת לתבניות (רצוי צרות ומאורכות) משומנות ומקומחות. • מפזרים מעל התערובת פטל שחור ומעליו יוצקים את שארית התערובת. • אופים כ-40 דקות עד שסכין שננעץ במרכז העוגה יוצאת נקייה, אך לא יבשה לחלוטין. • מניחים לעוגה להצטנן בתבנית לפחות 20 דקות. במהלכן מרתיחים את הסירופ כדקה ומסננים. • מוציאים את העוגות מהתבנית, מטפטפים את הסירופ מעל העוגות כשהן עדיין חמות ומניחים להן להתקרר. • את העוגות מאפסנים כשהן עטופות היטב או בקופסא סגורה הרמטית.