1 מכינים את הבצק: שמים את כל החומרים למעט החמאה בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים במהירות אטית כ-4 דקות. מגבירים למהירות בינונית ומוסיפים חמאה בהדרגה. ממשיכים ללוש עוד 6 דקות אחרי שהחמאה נטמעה.
2 מכסים את קערת המיקסר ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
3 מכינים את המלית: טורפים את כל החומרים לתערובת אחידה.
4 מכינים שטרויזל: מעבדים את כל החומרים במעבד מזון בפולסים עד שנוצרים פירורים. שומרים במקרר עד השימוש.
5 מרכיבים ואופים: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 4 מ"מ וקורצים 10 עיגולים בקוטר 8 ס"מ כל אחד. מניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול בצק וסוגרים לקבלת כדור. מסדרים את הכדורים הממולאים זה לצד זה בתבנית משומנת ומפזרים עליהם שטרויזל. מכסים במגבת ומתפיחים עוד כשעה, עד להכפלת הנפח.
6 מחממים תנור ל-170 מעלות. אופים 35-30 דקות עד שהמאפה מזהיב יפה.
>> בשבוע שעבר הכנו שבלול תרד וגבינות
>> עוד המון מאפים נהדרים מחכים לכם בבייקרי שלנו