כתר שמרים וגבינה של מיקי שמושמרים מהסוג הזה עוד לא הכנו: כדורי בצק ממולאים בתערובת מתוקה-מלוחה של גבינה, מסודרים יפה יפה זה לצד זה ומעוטרים בפירורי שטרויזל. אחרי אפייה בתנור, תנו לנו לומר לכם, מתקבלת יצירת אמנות![]()
צילום: בן יוסטר, מחלבות גד
|
המצרכים :לתבנית בבקה או טבעת בקוטר 24 ס"מ:
למלית:
לשטרויזל:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: שמים את כל החומרים למעט החמאה בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים במהירות אטית כ-4 דקות. מגבירים למהירות בינונית ומוסיפים חמאה בהדרגה. ממשיכים ללוש עוד 6 דקות אחרי שהחמאה נטמעה. 2 מכסים את קערת המיקסר ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח. 3 מכינים את המלית: טורפים את כל החומרים לתערובת אחידה. 4 מכינים שטרויזל: מעבדים את כל החומרים במעבד מזון בפולסים עד שנוצרים פירורים. שומרים במקרר עד השימוש. 5 מרכיבים ואופים: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 4 מ"מ וקורצים 10 עיגולים בקוטר 8 ס"מ כל אחד. מניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול בצק וסוגרים לקבלת כדור. מסדרים את הכדורים הממולאים זה לצד זה בתבנית משומנת ומפזרים עליהם שטרויזל. מכסים במגבת ומתפיחים עוד כשעה, עד להכפלת הנפח. 6 מחממים תנור ל-170 מעלות. אופים 35-30 דקות עד שהמאפה מזהיב יפה.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|