1 שמים את הקמחים, החמאה והסוכר בקערה. מעבדים בידיים את החמאה לתוך הקמח לתערובת פירורית. מוסיפים את מי הקרח ואת מיץ הלימון, ולשים הכול יחד לכדור בצק (אין ללוש יתר על המידה). מניחים לבצק להתקרר במקרר 30 דקות. 2. בזמן שהבצק מתקרר, קולפים את התפוחים, חותכים אותם לרבעים ומרחיקים את הליבה. פורסים כל רבע לאורך לפרוסות דקות. שמים בסיר את התפוחים, החמאה, סירופ המייפל, סוכר הווניל, מיץ הלימון והצימוקים. משאירים את הסיר לא מכוסה. מבשלים כ-10 דקות על להבה נמוכה- בינונית, ובוחשים מדי פעם. התפוחים יתרככו מעט, אך עדיין ישמרו על צורתם. מורידים מהאש ומעמידים בצד. 3. מחממים את התנור ל180c. מרפדים את תבנית האפייה בנייר אפייה. 4. מוציאים את הבצק מן המקרר. מקמחים משטח עבודה נקי. מניחים את כדור הבצק על משטח העבודה, ומקמחים גם אותו מעט. בעזרת המערוך מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר של כ-30 ס"מ ובעובי 4-3 מ"מ. מקפלים בעדינות את עיגול הבצק לשניים, ואחר כך שוב לשניים. מעבירים אותו בזהירות אל נייר האפייה ופותחים אותו. זה יהיה בסיס הטארט. 5. בעזרת הכף המחוררת מוציאים את התפוחים המבושלים מהסיר. מניחים את התפוחים במרכז בסיס הבצק. מפזרים אותם מעט, אך משאירים שוליים של 5 ס"מ ללא תפוחים. 6. מקפלים בעדינות את שולי הבצק מעל מלית התפוחים. מתקבלת טבעת בצק עם תלולית קטנה של תפוחים במרכזה. 7. אופים בתנור החם 40-35 דקות. הטארט מוכן כאשר הבצק מקבל גוון חום-זהוב והתפוחים משחימים מעט.