1 בקערה גדולה מקציפים את החמאה והסוכר, עד לקבלת תערובת אוורירית. 2. מוסיפים את הביצים, אחת אחת, ומערבבים היטב אחרי כל הוספת ביצה. 3. מוסיפים את תמצית הווניל והבננות. 4. מערבבים יחד את הקמח, הסודה לשתייה, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את תערובת היבשים לתערובת החמאה. מערבבים היטב. 5. מוסיפים את הרוויון ומערבבים היטב. 6. יוצקים את התערובת לתוך תבניות נייר למאפינס עד למילוי של 2/3 תבנית. 7. אופים בתנור בחום של 195 מעלות כ- 18-22 דקות (עד שנועצים קיסם והוא יוצא יבש). 8. מניחים לעוגות להצטנן כ-10 דקות לפני שמוציאים מהתבנית. לאחר מכן מניחים על רשת צינון עד שהעוגות מצטננות לחלוטין. 9. בקערה קטנה מקציפים יחד את כל חומרי הציפוי עד ליצירת תערובת תפוחה ואוורירית. מצפים את הקאפקייקס.