. מחממים תנור ל-200 מעלות (לא טורבו).
2 שמים את הסוכר בקלחת, מוסיפים את המים ומנערים, כדי לוודא שהמים מכסים את כל הסוכר.
3 מקרמלים מעל האש עד שהסוכר נמס ומגיע לצבע חום מוזהב. משגיחים כל הזמן, כי הסוכר יכול להישרף בקלות, וחבל.
4 שופכים את הקרמל לתבנית העגולה (משתדלים לצפות את התחתית והשוליים) ומניחים בצד (תעשו את זה מהר, כי הקרמל מתחיל להתקרש).
5 מניחים את התבנית העגולה בתוך התבנית הגדולה יותר, ואת שתיהן בתבנית התנור (כדי שיהיה יציב). שמים בצד.
6 מקציפים במערבל את יתרת החומרים עד אחידות.
7 שופכים לתבנית את הבלילה, מכסים בנייר הכסף ומכניסים לתנור החם.
8 כשהתבניות כבר בתוך התנור, שופכים מים חמים לתבנית הגדולה, כך שיגיעו לפחות עד אמצע הגובה של התבנית העגולה.
9 אופים בין שעה לשעתיים, או עד שמתייצב. מדי פעם מוודאים שהמים לא התאדו, ואם כן מוסיפים עוד. כשנועצים סכין במרכז והיא יוצאת יבשה – הפלאן מוכן.
10 מצננים במקרר 6 שעות לפחות, ועדיף לילה שלם.
11 משחררים את השוליים בעדינות בעזרת סכין, והופכים על צלחת הגשה. פוחדים לפקשש? אפשר לחמם את התחתית מספר דקות (מחממים את החלק התחתון שבתנור בלבד). ככה הפלאן ישתחרר ביתר קלות.