1 מרפדים תבנית מתפרקת בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה.
2 תערובת האפרסקים (מאפרסקים טריים, תכף אופציה לאפרסקים משומרים): מרתיחים מים ומכניסים את האפרסקים ל-2 דקות. מוציאים ומקלפים את הקליפה, שתתקלף בקלות.
3 חותכים את האפרסקים לשניים ומוציאים את הגלעין (מכאן הפעולות זהות גם למי שמשתמש באפרסקים משומרים).
4 מחממים מחבת וקולים את פרוסות השקדים עד לקבלת גוון חום בהיר.
5 בסיר או מחבת נפרדת ממיסים את החמאה ושופכים לתוך התבנית. מנערים מעט, כך שהחמאה תכסה את כל התבנית, כולל השוליים.
6 מפזרים כוס סוכר חום על חמאה המומסת שבתבנית, ועליו חצי מהשקדים הפרוסים.
7 פורסים את האפרסקים לפרוסות בעובי 5 מ"מ, ומניחים בצורה יפה מעל השקדים. מפזרים את יתרת הסוכר והשקדים הפרוסים מעל.
8 בלילה העוגה: מקציפים במיקסר את החמאה הרכה עם הסוכר. מוסיפים ביצה וממשיכים להקציף. כשהביצה נבלעת בתערובת מוסיפים את הביצה השנייה.
8 מערבבים בקערה נפרדת את הקמח עם אבקת האפייה והמלח. מערבבים בכוס או בקערה קטנה את השמנת המתוקה עם מיץ התפוזים ותמצית הווניל.
9 מוסיפים בהדרגה למיקסר מעט מתערובת הקמח ומתערובת השמנת והמיץ לסירוגין, עד שכל החומרים מתערבבים לעיסה אחידה.
10 מעבירים בעזרת כף את תערובת העוגה אל מעל האפרסקים שבתבנית. עושים זאת בעדינות, כדי שהאפרסקים לא יתערבבו בבלילה.
11 אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 40 דקות. מצננים 10 עד 15 דקות והופכים את העוגה על צלחת הגשה, כך שהאפרסקים יהיו למעלה. רצוי להגיש חם.
* המתכון פורסם לראשונה ביולי 2012