1 מחממים תנור ל-165 מעלות.
2 ממיסים במיקרו בחצי עוצמה שוקולד, חמאה ושמנת מתוקה במשך 50 שניות, ומערבבים. אם צריך מוסיפים עוד 10 שניות ומערבבים עד המסה מלאה. מניחים בצד.
3 מקציפים במערבל את הגבינה במהירות בינונית. מוסיפים סוכר, ממשיכים להקציף ומוסיפים ביצים - אחת בכל פעם. מנמיכים מהירות ומוסיפים את הווניל ואת תערובת השוקולד הלבן.
4 מעבירים לתבנית (שימו לב - זו עוגה בלי קלתית) ושולחים לאפייה ל-60-70 דקות, או עד שפני העוגה תפחו מעט והמרכז רק התייצב.
5 מכבים את התנור, פותחים את הדלת חצי פתיחה ומשאירים את העוגה להתקרר בפנים. לאחר מכן מכסים ומכניסים למקרר ל-6 שעות או לילה.
6 מכינים את הרוטב: שמים בסיר בינוני סוכר, מים ומיץ לימון, ומבשלים מעל אש בינונית תוך כדי ערבוב עד שמגיעים לצבע זהוב. לא להתייאש, זה לוקח איזה 6 דקות, אבל המאמץ משתלם. יש להיזהר שצבע הקרמל לא יתכהה מעבר לזהוב, כי אז תקבלו קרמל מריר.
7 מסירים מהאש ומניחים בצד.
8 מחממים את השמנת המתוקה במיקרו 20 שניות, כדי לקרב אותה לטמפרטורה של הקרמל (ככה זה פחות ישפריץ). מוסיפים את השמנת לקרמל בזהירות רבה (חשוב להרחיק את הפנים) ומערבבים. מצננים לחלוטין. שומרים במקרר או בטמפרטורת החדר.
9 ההגשה: אם מוציאים את הרוטב מהמקרר, מחממים אותו 20 שניות במיקרו לריכוך. מוסיפים את האגוזים פנימה ושופכים מעט על כל מנה. ניתן להחזיר את הקרמל למקרר עד ההגשה הבאה.
>> עוד מתכונים מושחתים