1 מפוררים את השמרים בחצי כוס מים פושרים עם כף מהסוכר, מערבבים וממתינים 10 דקות.
2 שמים בקערה גדולה את הקמח ומערבבים עם המלח והסוכר.
3 חותכים את החמאה או המרגרינה לקוביות קטנות, ומערבבים קצת בידיים.
4 יוצרים גומה במרכז הקמח, מוסיפים את הביצים, השמרים והמים ולשים עד לקבלת בצק. בשלב הזה הוא קצת נדבק לידיים, לאחר התפיחה יהיה יותר קל לעבוד איתו.
5 מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים שעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
6 בינתיים מכינים את המילוי: ממיסים את החמאה או המרגרינה ומערבבים עם הקקאו, הסוכר וסוכר הווניל.
7 מחממים תנור ל-180 מעלות.
8 מחלקים את הבצק ל-6 חתיכות שוות (ל-2 עוגות שמרים שוקולד) או ל-3 חלקים (לעוגה אחת גדולה). מרדדים כל חתיכה הכי דק שאפשר, מורחים במילוי ומגלגלים לרולדה.
9 בעזרת סכין טובה חורצים את הרולדה בעומק 1 ס"מ לכל אורכה.
10 קולעים מכל 3 רולדות צמה, ומקפידים שהצד החתוך יהיה כלפי מעלה.
11 מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים עוד 10 דקות.
12 אופים בתנור החם 25-30 דקות.
13 מכינים סירופ סוכר: מרתיחים את הסוכר והמים עד שכל הסוכר נמס, ומניחים להצטנן.
14 מוציאים את העוגה ומברישים בנדיבות בסירופ.