המצרכים :לתבנית עגולה קוטר 22 ס"מ:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה. 2 מקציפים חמאה וסוכר (במיקסר או בעזרת מטרפה), מוסיפים את הביצים וממשיכים להקציף. 3 מוסיפים מיץ וקליפת לימון, תמצית שקדים ושמנת חמוצה ומערבבים. 4 מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח נטול הגלוטן, את קמח השקדים ואת אבקת האפייה. מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה. עוגת לימון ושקדים חתוכה | צילום: קרן אגם, mako אוכל עוגת לימון ושקדים שלמה | צילום: קרן אגם, mako אוכל5 מעבירים את התערובת לתבנית ואופים 40-45 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו. מצננים. 6 מערבבים בקערה אבקת סוכר, תמצית שקדים ו-2 כפות מים לתערובת משחתית במרקם שמזכיר טחינה סמיכה. אם צריך מוסיפים כף מים נוספת. מצפים את העוגה. ** העוגה תישמר במקרר עד ארבעה ימים כשהיא מכוסה היטב. עוד עוגות של קרן אגם בגרסאות מותאמות לפסח ** אפשר לאפות את העוגה בתבנית 24, היא פשוט תצא קצת יותר נמוכה. ** לגרסה פרווה: ממירים את החמאה בכוס שמן קנולה ואת השמנת החמוצה בקרם קוקוס או שמנת צמחית באותה הכמות. |