עוגת לימון ושקדים מרציפנית כשרה לפסחזאת? כשרה לפסח? התשובה היא בהחלט ולגמרי (לאוכלי קטניות). הכי מלכתחילה עם שקדים טחונים אין בעיה, ומה זה כוס אחת של קמח למצוא לה תחליף. אה כן, ויש גם גרסה פרווה
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
המצרכים :לתבנית עגולה קוטר 22 ס"מ:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה. 2 מקציפים חמאה וסוכר (במיקסר או בעזרת מטרפה), מוסיפים את הביצים וממשיכים להקציף. 3 מוסיפים מיץ וקליפת לימון, תמצית שקדים ושמנת חמוצה ומערבבים. 4 מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח נטול הגלוטן, את קמח השקדים ואת אבקת האפייה. מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה. עוגת לימון ושקדים חתוכה | צילום: קרן אגם, mako אוכל עוגת לימון ושקדים שלמה | צילום: קרן אגם, mako אוכל5 מעבירים את התערובת לתבנית ואופים 40-45 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו. מצננים. 6 מערבבים בקערה אבקת סוכר, תמצית שקדים ו-2 כפות מים לתערובת משחתית במרקם שמזכיר טחינה סמיכה. אם צריך מוסיפים כף מים נוספת. מצפים את העוגה. ** העוגה תישמר במקרר עד ארבעה ימים כשהיא מכוסה היטב. עוד עוגות של קרן אגם בגרסאות מותאמות לפסח ** אפשר לאפות את העוגה בתבנית 24, היא פשוט תצא קצת יותר נמוכה. ** לגרסה פרווה: ממירים את החמאה בכוס שמן קנולה ואת השמנת החמוצה בקרם קוקוס או שמנת צמחית באותה הכמות. |