1 מחממים תנור ל- 170-175 מעלות.
2 מקרימים במיקסר חמאה וסוכר, עד שמתקבלת תערובת בהירה ואוורירית (3-4 דקות).
3 מוסיפים חלמון ותמצית וניל וממשיכים לערבב עד אחידות.
4 מוסיפים קמח ומלח ומערבבים מעט, רק עד שמתקבל בצק אחיד. אם הבצק רך מדי לעבודה, מעבירים אותו למקרר לחצי שעה.
5 בוללים מעט את החלבון בעזרת מזלג, ומפזרים את הפיצוחים בצלחת או מגש.
6 מכדררים מהבצק כדורונים בקוטר של 2.5 ס"מ, מורחים כל כדור בחלבון (אפשר בעזרת מברשת, ואפשר פשוט לטבול) ומגלגלים באגוזים עד שבכל מתכסה.
7 מניחים את העוגיות בתבנית במרחק של 2 ס"מ זו מזו, ויוצרים בכל אחת גומה בעזרת קצה של כף עץ.
8 אופים בין 15-20 דקות, או עד שהעוגיות מעט יציבות למגע והאגוזים משחימים.
9 מצננים, וממלאים במה שרוצים. הכי נוח לשים כל אחד מהמילויים בשקית של סנדוויץ', לגזור את הקצה ולזלף (ראו תמונה).
• אם לא מגישים מיד, אפשר לשמור את העוגיות ללא המילוי עד יום ההגשה.