עוגיות כתם מתוקחטיפים קראנצ'יים קטנים וקטלניים, שאי אפשר להפסיק לנשנש גם אם ממש מנסים. הכינו את החמאה והאגוזים![]()
צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים
|
המצרכים (20 מנות):
למילוי
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל- 170-175 מעלות. 2 מקרימים במיקסר חמאה וסוכר, עד שמתקבלת תערובת בהירה ואוורירית (3-4 דקות). 3 מוסיפים חלמון ותמצית וניל וממשיכים לערבב עד אחידות. 4 מוסיפים קמח ומלח ומערבבים מעט, רק עד שמתקבל בצק אחיד. אם הבצק רך מדי לעבודה, מעבירים אותו למקרר לחצי שעה. 5 בוללים מעט את החלבון בעזרת מזלג, ומפזרים את הפיצוחים בצלחת או מגש. 6 מכדררים מהבצק כדורונים בקוטר של 2.5 ס"מ, מורחים כל כדור בחלבון (אפשר בעזרת מברשת, ואפשר פשוט לטבול) ומגלגלים באגוזים עד שבכל מתכסה. 7 מניחים את העוגיות בתבנית במרחק של 2 ס"מ זו מזו, ויוצרים בכל אחת גומה בעזרת קצה של כף עץ. 8 אופים בין 15-20 דקות, או עד שהעוגיות מעט יציבות למגע והאגוזים משחימים. 9 מצננים, וממלאים במה שרוצים. הכי נוח לשים כל אחד מהמילויים בשקית של סנדוויץ', לגזור את הקצה ולזלף (ראו תמונה). • אם לא מגישים מיד, אפשר לשמור את העוגיות ללא המילוי עד יום ההגשה.
![]()
מקרא:
![]() ![]() |