1 מכניסים לקערת מיקסר את הקמח, הסוכר, השמרים והביצים.
2 ממיסים את החמאה בקלחת עם החלב ומוסיפים את המלח. נזהרים לא להרתיח. מוסיפים את תערובת החלב לקערת המיקסר תוך כדי ערבוב עם וו לישה במהירות בינונית.
3 לשים עד שמתקבל בצק רך וגמיש. אם הבצק דביק - מוסיפים מעט קמח.
4 מתפיחים את הבצק כשעה וחצי או עד שהוא מכפיל את נפחו (לחלופין, אפשר להעביר אותו למקרר למשך הלילה).
5 מכינים את קרם הקינמון: מערבבים את כל מרכיבי הקרם בקערה.
6 מכינים את קרם הגבינה: מערבבים את כל המרכיבים למעט אבקת הסוכר בקערה. מוסיפים את אבקת הסוכר וממשיכים לערבב עד לקבלת מרקם חלק.
7 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית פיירקס בנייר אפייה 24 על 36 ס"מ.
8 מחלקים את הבצק ל-6 כדורים. מרדדים כדור אחד לעובי 5 מ"מ, מניחים בתבנית ומכסים בקרם קינמון. ממשיכים כך עם 4 כדורים נוספים, ומסיימים ביריעת בצק ללא קרם.
עוגת סינבון עם קרם גבינה חמצמץ | צילום:
נטע אליהב, mako אוכל
9 חורצים בעוגה ריבועים באמצעות סכין משוננת. מכסים ומניחים בצד להכפלת הנפח.
10 אופים 30-35 דקות, או עד שהחלק העליון זהוב-חום.
11 מצננים היטב ומורחים מעל את קרם הגבינה (חשוב מאוד שהעוגה לא תהיה חמה, אחרת הקרם לא ייתפס יפה).
* אם לא אוכלים את המאפה באותו היום מומלץ לחתוך לקוביות ולהקפיא - ואחר כך להפשיר ולחמם במיקרו.
* אפשר להכין מהמתכון גם שבלולי סינבון.