מתכון רגיל לעוגיות מכיל 200 גרם חמאה ויותר, אבל תתפלאו, אפשר להכין עוגיות סופר טעימות ופריכות עם הרבה פחות שומן (ובזכות זה – גם הרבה פחות קלוריות) בלי לפגוע בפריכות בכלל. איך זה עובד? כל בצק עוגיות מכיל 3 מרכיבים הכרחיים: קמח, סוכר ושומן. המרכיב השומני מכיל הכי הרבה קלוריות: 1,484 קלוריות ב-200 גרם חמאה, 1,920 קלוריות בכוס אחת של שמן. למה כל כך הרבה שומן? כדי למנוע התפתחות רשת הגלוטן בבצק. גלוטן מתפתח בערבוב של קמח ומים, ומעניקה למאפים מרקם רך וגמיש כמו בלחם. בעוגיות אנחנו רוצים לקבל בצק פריך, והשיטה המקובלת למניעת התפתחות רשת הגלוטן בעוגיות היא ערבוב הקמח עם הרבה שומן. אבל יש עוד שיטה ליצירת בצק פריך: אם נקציף ביצה עם סוכר ורק אז נוסיף את השומן – נקבל את אותו אפקט של מניעת יצירת רשת הגלוטן, עם הרבה פחות שומן וקלוריות. הבצק הזה נוח מאוד לעבודה ואפשר להכין אותו עם כל סוגי הקמח שרוצים (בתמונה אפינו עם קמח כוסמין לבן). בכל עוגיה (אם תכינו מהבצק 35 עוגיות) - יש 44 קלוריות. המצרכים (35 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים את התנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית אפייה עם נייר אפייה. 2 מקציפים את הביצה וכשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים את הסוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף במשך כ-8 דקות. מוסיפים את החמאה או שמן הקוקוס (חשוב שהם לא יהיו חמים) ואת הווניל ומקציפים עוד קצת. 3 מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה היטב ומערבבים עם תערובת הביצה והחמאה עד שנוצר בצק. אם הבצק יבש – מוסיפים מעט חלב או מיץ תפוזים, אם הוא רטוב מדי מוסיפים עוד מעט קמח. נוח לעבודה. בצק עוגיות מרודד | צילום: רויטל פדרבוש, מטבח לייט 4 על משטח מקומח פורסים את הבצק בעזרת מערוך. יוצרים עוגיות עם חותכן ומסדרים אותן על נייר האפייה. אופים באמצע התנור עד להזהבת העוגיות במשך כ-15 דקות. רק אחרי שמצננים לגמרי, מאחסנים בקופסה אטומה. הערות: - אם משתמשים בקמח תופח אפשר לוותר על אבקת האפייה. - במקום ליצור עוגיות עם חותכן אפשר לגלגל את הבצק לגליל, לחתוך לפרוסות ולאפות. סרטון ההכנה המלא ועוד מתכונים בריאים וטעימים באינסטגרם של הבלוג מטבח לייט – בלי להתפשר על הטעם! עוד מתכונים קלים ובריאים בבלוג מטבח לייט בלי להתפשר הטעם!
|