חיתוכיות שקדיםכולם חופרים על ערב ליל הסדר, אבל אוהבי מתוקים שכמונו כבר חושבים על מה שננשנש עם הקפה בשבוע הבא. אז הנה, חיתוכיות שקדים עם נגיעת לימון שמכינים כל השנה, אבל בפסח יוצאות הכי טוב
צילום: מירב גביש, גבישס, בלוג אוכל
|
המצרכים (25 מנות):(לתבנית 20X20):
אופן ההכנה:1 מחממים מראש תנור ל-160 מעלות. 2 שמים את הסוכר והחמאה בקערת מיקסר ומערבלים כ-2 דקות. 3 מוסיפים ביצים אחת אחרי השניה וממשיכים לערבל עד לקבלת תערובת אחידה. 4 מוסיפים תמצית וניל, שקדים טחונים, ואת גרידת התפוז (או הלימון אם רוצים). מערבבים עד שהתערובת מוכנה. 5 מעבירים את התערובת לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. התערובת תהיה דחוסה (אין מה לדאוג), ויש למרוח אותה בגובה אחיד. 6 מפזרים מעל שקדים פרוסים. 7 אופים כחצי שעה או עד השקדים הפרוסים מזהיבים קלות (גובה החיתוכיות יהיה כ-3-2 ס"מ). 8 מכסים בנייר כסף (כדי לשמור על הלחות), מצננים, חותכים לריבועים, בוזקים אבקת סוכר מעל ומגישים. * אחסון העוגיות הוא עד שבוע, ובימים חמים - במקרר. אבל אל חשש, זה נגמר מהר.
|