1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מכניסים את חומרי הבצק לקערת המיקסר, ומערבלים עד לקבלת בצק.
3 מקמחים את משטח העבודה. מגלגלים את הבצק עד שהוא נהיה אחיד וניתן לרידוד, ומרדדים לצורה של מלבן מוארך.
4 מורחים במרכז המלבן ממרח תמרים, ומושחים לכיוון הקצוות. את הקצוות עצמם משאירים נקיים, כדי שהממרח לא יברח החוצה.
5 מגלגלים את הבצק לאורכו תוך כדי הידוק, עד שנוצר גליל.
• כאן יש שתי אסכולות: יש את אלו שאופים את הבצק בעודו שלם וחותכים רק אחרי שהוא מוכן, ואת אלו שחותכים את הבצק לפרוסות ואופים כך. אמא שלי ותמי שייכות לקבוצה הראשונה. אני חתכתי את הרולדה לפני שהיא נכנסה לתנור, ויש לציין שהעוגיות יצאו פחות יפות ממה שזכרתי.
6 כך או כך, מכניסים את הרולדה לתנור ל-20 עד 25 דקות, עד שהיא מזהיבה.
7 מוצאים מהתנור, מצננים ורק אז פורסים (אחרת הבצק מתפרק). מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
>> עוד מתכונים של טעימא