1 מחממים את התנור לחום של 160 מעלות.
מתכונים לראש השנה
2 מרסקים במעבד מזון את השקדים וקליפת הלימון דק ככל האפשר.
3 מקציפים בקערת המיקסר,על מהירות בינונית, את החלבונים במשך כשלוש דקות.
4 מוסיפים בהדרגה שליש כוס סוכר, תוך כדי עבודת המכשיר עד שמתקבל קצף יציב ומבריק.
5 בקערה נפרדת מקציפים את החמאה ויתרת הסוכר כחמש דקות עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה, מערבלים פנימה את השקדים וקליפת הלימון המרוסקים.
6 לתערובת החמאה והשקדים, מוסיפים את החלמונים, בהדרגה, אחד אחר השני - תוך כדי עבודת המכשיר, עד שהם נבלעים בתערובת.
7 כעת, מערבלים פנימה את מיץ הלימון והקורנפלור ואחרי שאלו נטמעו בתערובת מוסיפים את הגבינה.
8 מקפלים את קצף החלבונים לתערובת הגבינה, עד ששתי התערובות מתאחדות.
9 מברישים בחמאה תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ.
10 יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כ-45 דקות בתנור החם.
11 מגישים עם אבקת סוכר בזוקה מעל.