1 מתחילים בהתפחת השמרים: שמים בכוס את השמרים עם רבע כפית סוכר ורבע כוס מים פושרים. לאחר כמה דקות מוסיפים את כף הקמח. מחכים כמה דקות עד לתסיסה של החומרים.
2 להכנת הבצק: שמים בקערה (או בקערת המיקסר) את מרכיבי הבצק: קמח, סוכר, תמצית/סוכר וניל, גרידת לימון/תפוז, ביצים, חמאה ושמנת מתוקה. מערבלים על מהירות נמוכה, או לשים בעדינות. מוסיפים את תערובת השמרים שתפחה ומעבדים את הבצק מספר דקות.
3 נותנים לו לנוח 10 דקות ולאחר מכן לשים/מערבלים מספר דקות נוספות. עם סיום הלישה, הבצק אחיד ומוכן להתפחה.
4 מכסים את הבצק במגבת ומשאירים אותו לתפוח. המהדרין נותנים לבצק לתפוח כמה שעות. במתכון הזה, תפיחה של חצי שעה הספיקה לגמרי.
5 מוציאים את הבצק התפוח מהקערה ומחלקים לארבעה חלקים.
6 מרדדים כל חלק למרובע. מורחים בעזרת מרית ממרח שוקולד ומשאירים מסגרת דקה בלי ממרח.
7 בוזקים בעדינות כף סוכר וכף קקאו על כל עלה בצק מרוח.
8 תופסים את קצה הבצק ומתחילים לגלגל אותו בעדינות. לאחר גלגול אחד, צובטים אותו כך שיידבק לעצמו ויוכל להתגלגל בלי להתפרק. ממשיכים לגלגל עד שמקבלים גליל נחמד. כך מרדדים, מורחים, בוזקים ומגלגלים את ארבעת חלקי הבצק.
9 מניחים את ארבעת הגלילים אחד ליד השני, וחותכים כל גליל לרוחבו לחמש שושנים.
10 מסדרים את השושנים בתבנית. מערבבים את החלמון עם המים והסוכר ומורחים מלמעלה.
11 מכסים את התבנית במגבת ומשאירים להתפחה אחרונה בת חצי שעה. מחממים תנור ל-160 מעלות.
12 מכניסים את העוגה לתנור לאפייה של כ-40 דקות. זמן האפייה יכול להשתנות מתנור לתנור, אז שווה להציץ מדי פעם ולבדוק את שלומה. העוגה יוצאת מהתנור כל כך יפה וריחנית, שנוצרת דילמה לא פשוטה האם להשאיר אותה בתפארתה או להסתער בלי להשאיר פירור.