1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
2 בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מקציפים את החלמונים עם ½ כוס סוכר וחמאה, במהירות בינונית ל-2-3 דקות. מוסיפים לסירוגין את הקמח והמיץ עד לקבלת תערובת אחידה.
3 בקערת מיקסר נקייה, מקציפים את החלבונים יחד עם ½ כוס הסוכר הנותרת עד לקבלת קצף יציב אך רך. מקפלים את הקצף בעדינות אל תוך בלילת העוגה עד לקבלת מסה אחידה.
4 מעבירים לתבנית משומנת היטב ואופים למשך 30-35 דקות או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.
5 להגשה: ניתן לפזר אבקת סוכר או להכין סירופ עדין ממים, אבקת סוכר ומעט מיץ לימון.
שני דברים שחשוב לשים לב אליהם:
- אפיית יתר תניב עוגת חנק. אפייה מדויקת תניב עוגה עסיסית אז שימו לב!
- אם מכינים את העוגה בתבנית קוגלהוף אל תוציאו אותה מהתבנית עד שהעוגה התקררה לגמרי, אחרת היא תתפרק לכם (מנסיון....).
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!