המצרכים :
לעיטור:
אופן ההכנה:1 מגלענים את התמרים, מעבירים לסיר קטן, מוסיפים מים וסודה לשתייה ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים כמה דקות תוך ערבוב, עד שהתמרים מתרככים מאוד ורוב המים נספגים בהם. מצננים היטב. 2 מחממים תנור ל-170 מעלות. טוחנים את התמרים במעבד מזון או בבלנדר למחית חלקה. 3 מערבבים בקערה גדולה קמח, אבקת אפייה, שיבולת שועל, שני סוגי סוכר, קינמון ומלח. >> עוד מתוקים שווים בבלוג של ענבל - פיית העוגיות 4 יוצרים גומה במרכז החומרים היבשים ומוסיפים חלב, חמאה מומסת, ביצים ואת מחית התמרים. מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. 5 משטחים את הבלילה בתבנית 20x30 ס"מ מרופדת בנייר אפייה, מפזרים מעל שיבולת שועל שלמה ואופים 35-40 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. לפני ההגשה מנפים מעל לעוגה אבקת סוכר. * לגירסת פרווה ניתן להמיר את החלב בחלב סויה ואת החמאה בשמן קוקוס מומס. * לעוגה במתיקות מעודנת יותר אפשר להפחית את כמות הסוכר הלבן ל-50 גרם. * לגרסה בריאה במיוחד אפשר להחליף עד מחצית מכמות הקמח בקמח כוסמין מלא. |