1 משמנים ומרפדים בנייר אפייה תבנית כיכר גדולה או תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ.
2 מחממים תנור ל-180 מעלות בטורבו.
3 מקלפים את התפוחים, מגלענים ופורסים לפרוסות דקיקות של כ-2 מ"מ.
4 מקציפים בקערה גדולה את הביצים והסוכר לקבלת תערובת בהירה ותפוחה (אפשר במיקסר או במטרפה). מוסיפים חלב וחמאה מומסת ומערבבים עד לאיחוד.
5 מנפים לקערה קמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים בעדינות עד לקבלת מסה אחידה ללא גושי קמח.
ועוד אחת | צילום:
רונית בן דוד, sugareat
>> מתכונים לחנוכה
>> מתכונים ללביבות
>> מתכונים לסופגניות
6 מוסיפים לקערה חצי מפרוסות התפוחים ומערבבים היטב עד שכל הפרוסות מכוסות בתערובת. מוסיפים את החצי השני של התפוחים ומערבבים שוב.
7 יוצקים את התערובת (עם התפוחים) לתבנית המשומנת. משתדלים להפריד פרוסות תפוחים שנדבקו זו לזו (אם רוצים אפשר לסדר את התפוחים בשכבה העליונה בצורת מניפה כשהפרוסות חופפות).
8 מפזרים שקדים פרוסים ואופים כ-40 דקות. לאחר מכן מכסים את פני העוגה בנייר אלומיניום ואופים 20-15 דקות נוספות, עד שהעוגה מוכנה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש.
9 מצננים את העוגה לגמרי ומעבירים למקרר לשעה, להתייצבות.
10 לפני ההגשה אפשר לחלץ מהתבנית ולפדר באבקת סוכר.
המתכון מתוך הבלוג sugareat
בתיאבון!