המצרכים :
למילוי:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מנפים לקערה קמח, קורנפלור, אבקת אפייה וסודה לשתייה. 2 במיקסר עם וו גיטרה מקרימים חמאה רכה וסוכר כמה דקות לקרם אוורירי. מוסיפים חלמון, ברנדי, קליפת לימון ותמצית וניל ומערבבים. מוסיפים את החומרים היבשים ומעבדים לפירורים. מוסיפים חלב ומעבדים קצרות לבצק אחיד. מעבירים לקירור לשעתיים להתייצבות. 3 מחממים תנור ל-180 מעלות. מחלקים את הבצק לשני חלקים ולשים לריכוך. מקמחים היטב ומשטחים כל חלק בתבנית עגולה של 18-20 ס"מ. אם אין תבניות מתאימות אפשר לאפות על תבנית אפייה גדולה, פשוט כך העוגייה תתקבל יותר דקה. אופים כל עוגייה 12-14 דקות להזהבה. מצננים. 4 ממלאים את העוגייה סמוך להגשה. מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר והקוקוס הטחון לקצפת יציבה. מורחים על כל עוגייה שכבה עבה של ריבת חלב, משטחים מעל עוגייה אחת שכבה עבה של קצפת קוקוס, וסוגרים בעוגייה השנייה. 5 לציפוי: מערבבים את השמנת מתוקה עם ריבת החלב, מורחים סביב הקצפת ומצמידים קוקוס טחון למראה עוגיית אלפחורס גדולה. זוללים (או נותנים למישהו כמשלוח מנות) באותו היום. * אפשר להכין את העוגיות את העוגיות יום-יומיים מראש, ולשמור בקופסה אטומה. את ההרכבה יש לעשות רק לפני האכילה. לבלוג של ענבל – פיית העוגיות >> עוד המון מתכונים מעולים לעוגות, עוגיות ומאפים בבייקרי שלנו |