המצרכים :לבצק (תבנית מלבנית 20*30 ס"מ):
לקרם וניל:
לשכבת השקדים:
אופן ההכנה:1 מתחילים עם הבצק: מערבבים במיקסר קמח, שמרים, סוכר ומים. מוסיפים חלמונים, חמאה, וניל ומלח ולשים כמה דקות, עד שכל החמאה נטמעת ומתקבל בצק אחיד וחלק. מכסים ומניחים במקרר עד ההרכבה (הבצק צריך מעט מנוחה, הוא לא יכפיל את נפחו). 2 מכינים קרם וניל: מחממים בקלחת חלב, וניל, חלמונים, סוכר, קמח ואינסטנט פודינג וניל. טורפים כל הזמן ומבשלים על להבה נמוכה עד שמופיעה בועה ראשונה או שהקרם מסמיך. 3 מורידים את הקרם מהאש, מוסיפים את החמאה וטורפים היטב. מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד (צמוד לקרם) ושומרים במקרר עד האפייה. 4 מכינים את שכבת השקדים: מחממים בקלחת על להבה נמוכה (תוך ערבוב) 5 מוסיפים את המלח והשקדים, מערבבים ומורידים מהאש. 6 מחממים תנור ל-180 מעלות. חיתוכיות עקיצת הדבורה. מורחים את הקרם | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל7הרכבת העוגה: מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומרדדים לגודל של התבנית (20*30 ס"מ). 8 מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומניחים בה את הבצק. 9 משטחים את קרם הווניל על הבצק בשכבה אחידה, ומפזרים בעדינות רבה את שכבת השקדים. 10 אופים 25-30 דקות, או עד שהשכבה של השקדים זהובה ומקורמלת היטב. מוציאים ומצננים לפחות שעה. 11 פורסים לריבועים אישיים, מפדרים באבקת סוכר ומגישים. לבלוג של עדי - עדיקוש ** חיתוכיות עקיצת הדבורה יישמרו במקרר עד 4 ימים. |