המצרכים (20 מנות):לבצק:
לטיגון:
לציפוי השוקולד:
אופן ההכנה:1 להכנת הבצק: מנפים את הקמח אל תוך קערת המיקסר. מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים היבשים ומערבבים שוב. מחברים את וו הלישה ובמהירות נמוכה מוסיפים את הביצה וקוביות החמאה הרכה. מוסיפים בהדרגה את החלב הפושר עד לקבלת בצק אחיד. לשים כ-10 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך וחלק. מגלגלים את הבצק לכדור ומניחים בקערה נקייה. יוצקים מעל הבצק כמות קטנה של שמן ומגלגלים את הבצק בתוכו כך שישומן היטב מכל צדדיו. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי-שעתיים עד להכפלת הנפח. 2 מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומרדדים לעלה בעובי של כ-1 ס"מ. בעזרת כוס או חותכן קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של 8 ס"מ. במרכז כל עיגול קורצים עיגול פנימי נוסף בקוטר 3 ס"מ. מעבירים את עיגולי הבצק לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים שוב כ-30 דקות. חוזרים על אותה פעולה עם הבצק שנותר – מרדדים וקורצים שוב עיגולים. 3 יוצקים את השמן לסיר או למחבת עמוקה במיוחד כך שיגיע לעומק של כ-4 ס"מ. מחממים את השמן לחום של 190 מעלות. כשהשמן מגיע לטמפרטורה הרצויה, מעבירים כ-3-4 עיגולי בצק בכל פעם לשמן, מטגנים כדקה-שתיים מכל צד עד שהדונאטס הופכים תפוחים ושחומים (אך לא שחומים מידי). מוציאים בעזרת מרית ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מקפידים שהשמן יישאר כל הזמן בטמפרטורה קבועה. לאחר תום הטיגון מכינים את הציפויים. 4 להכנת ציפוי השוקולד: בקערה חסינת חום מניחים את השוקולד. בסיר קטן מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה. מסירים מהאש ויוצקים מיד על גבי השוקולד. מניחים לדקה-שתיים ומערבבים היטב עד להמסה מלאה של השוקולד ולקבלת תערובת חלקה ואחידה. מוסיפים פימה את קוביות החמאה ומערבבים היטב עד להמסה מלאה. מצננים מעט אך שומרים שהגנאש יישאר נוזלי. טובלים את הדונאטס בציפוי השוקולד. מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מפזרים מעל סוכריות צבעוניות ומניחים לכמה דקות להתייצבות. 5 להכנת ציפוי הקינמון: בקערית קטנה מערבבים יחד את הסוכר והקינמון. מגלגלים את הסופגניות הקטנות בסוכר כך שיצופו היטב מכל צדדיהם. מעבירים לצלחת הגשה. הדונאטס והסופגניות טובים ביום הכנתם. * בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |