עוגת שוקולד טבעוניתלפעמים לא צריך אידיאולוגיה - והמתכון הטבעוני יוצא יותר טוב מאשר מתכון חלבי או עם ביצים. ככה למשל עם עוגת השוקולד הזאת של קרן אגם. מה שבטוח, אם לא תספרו שהיא טבעונית, אך אחד לא ינחש
צילום: נופר צור, mako אוכל
|
המצרכים :לתבנית אינגליש קייק:
לקרם שוקולד:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אינגליש קייק. 2 ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים קרם קוקוס ושוקולד מריר. מערבבים היטב. 3 בקערה נפרדת טורפים סוכר לבן, סוכר חום ושמן. מוסיפים מים, חומץ, ברנדי ואת תערובת השוקולד ומערבבים היטב. >> טיפים של קרן אגם לאפייה טבעונית 4 בקערה נפרדת מערבבים קמח עם אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה. מאחדים בין התערובות ומעבירים את המסה לתבנית המשומנת. מפזרים שוקולד צ'יפס מעל העוגה. 5 אופים 35-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו. מצננים מעט. 6 לקרם שוקולד: ממיסים במיקרו את קרם הקוקוס והשוקולד המריר ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. מצננים מעט ושופכים על העוגה. |