מעמולים עם טריקאם מישהו רק היה מספר לנו קודם שכל כך קל להכין מעמולים - כן, אפילו עם דוגמה יפה מבחוץ - כנראה כבר מזמן היינו 10 קילו יותר. אז כן, זה קל לאללה, גם אם אין לכם את הגאדג'ט המיוחד |
המצרכים :לבצק:
למילוי:
לפיזור:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 הבצק: לשים את כל המרכיבים עד לקבלת בצק אחיד (זה יכול לקחת כמה דקות, אבל זה קורה). עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-15 דקות. 3 מערבבים בקערה את מרכיבי המלית. 4 מוציאים מהמקרר חצי מכמות הבצק ומתחילים להכין את המעמולים באחת השיטות הבאות: 1. משטחים חתיכת בצק בכפות הידיים, מניחים כפית מהמלית וסוגרים כמו קובה; 2. משתמשים במכשיר ייעודי להכנת מעמולים (גאדג'ט שאפשר להשיג בכמה שקלים בחנויות אפייה או סטוק); 3. נעזרים בתחתית סיליקון לסירים (ראו בסרטון) או אפילו במסננת – משטחים כדור בצק על הכלי או המסננת, מניחים כפית מהמלית ומקפלים לשניים כך שהדוגמה בצד החיצוני של העוגייה. חוזרים על הפעולות עם מחצית הבצק השנייה. 5 מסדרים את המעמולים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 15-20 דקות. שימו לב שהבצק צריך להישאר לבן ולא להשחים. לא להיבהל מזה שהוא עדיין רך – אחרי כמה דקות מחוץ לתנור הוא יתקשה. 6 מצננים ומפזרים אבקת סוכר. ** את הבצק אפשר להכין גם במיקסר עם וו לישה וגם במעבד מזון. ** לא אוהבים תמרים ואגוזים? אפשר למלא את המעמולים בשוקולד. ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים מעמולים עם טריק | צילום: יעל קצב, mako אוכלבתיאבון! |