1 מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה.
2 מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה, סוכר הווניל והסוכר הלבן לקבלת קצפת. מוסיפים את הביצים וממשיכים להקציף עוד 2 דקות.
3 מוסיפים מיץ לימון, ריקוטה וקרם קוקוס ומערבבים.
>> לבלוג של קרן אגם
מתכונים לסופגניות, מישהו?
עוגת ריקוטה ותותים - אבקת סוכר | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
4 מוסיפים קמח, שקדים טחונים ואבקת אפייה ומערבבים לתערובת אחידה. מעבירים לתבנית.
5 מפזרים את פירות היער על העוגה (במהלך האפייה הם ישקעו, זה בסדר).
6 אופים כ-25 דקות, ואז פותחים את התנור ומפזרים למעלה את חצאי התותים ועליהם את תערובת שבבי השקדים והסוכר. ממשיכים לאפות עוד 30-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
7 מצננים, מקשטים באבקת סוכר, מחלצים מהתבנית ומגישים.
פרוסה של עוגת ריקוטה ותותים | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
הערות:
* העוגה תישמר כשהיא מכוסה במקרר עד 5 ימים.
* את קרם הקוקוס אפשר להמיר בשמן קנולה באותה כמות.
* אפשר לוותר על פירות היער ולהסתפק רק בתותים.