1 מכינים את התחתית (אפשר לעשות את זה יום קודם): מחממים תנור ל-175 מעלות.
2 מערבלים במיקסר (בוו גיטרה) חמאה ו-1/3 כוס סוכר עד שמתקבל קרם בהיר ואוורירי. מנמיכים את המהירות, מוסיפים קמח ומערבלים עד אחידות. מוסיפים חצי מכמות תמצית הווניל ואת הפקאנים, ומערבלים כמה שניות עד לקבלת עיסה הומוגנית.
3 משטחים את הבצק בתבנית ועולים מעט בשוליים לגובה של כ-3.5 ס"מ. מהדקים היטב בעזרת הידיים, ומכניסים לתנור לכ-15 דקות, עד הזהבה. מצננים. אם מכינים יום לפני – מכסים בניילון נצמד ושומרים בתנור הסגור.
4 לעוגת הגבינה: מערבלים את הגבינות במיקסר במהירות בינונית עד שהן מתאחדות, ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה (בכל פעם מחכים שהביצה הקודמת תיטמע לחלוטין).
5 מוסיפים את הווניל שנשאר ומערבבים ערבוב קל מאוד. שופכים מחצית מבלילת הגבינה על התחתית האפויה המצוננת.
6 מפזרים את השוקולד הקצוץ מהאמצע לכיוון השוליים. משאירים שוליים של 2 ס"מ ללא שוקולד.
7 שופכים את יתרת הבלילה: מתחילים מהשוליים ונעים סביב סביב לכיוון המרכז (כך נדאג ששולי העוגה יישארו של גבינה בלבד).
8 אופים כשעה ב-175 מעלות, עד שהעוגה מתייצבת. מדי פעם בודקים את מצבה. מצננים ושומרים במקרר.
9 לפני ההגשה מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר רק עד שנוצרת קציפה רכה. מחממים כל פרוסה 10 שניות במיקרו ומגישים עם שתי כפות קצפת.