עוגת שוקולד שכבותשכבות של עוגת שקולד, קרם שוקולד וציפוי סירופ שוקולד - עוגה קלה להכנה, ומרשימה שאין לתאר
צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים
|
המצרכים (20 מנות):
לבצק הספוג
לקרם
לסירופ
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-190 מעלות. 2 מתחילים עם עוגת הספוג: מערבבים בקערה את החומרים היבשים: קמח, קקאו, אבקת אפייה ומלח. מניחים בצד. 3 בקערת המערבל מקציפים את החלמונים עם 1/5 כוס סוכר ותמצית וניל, עד שמתקבלת קציפה בהירה ואוורירית. מעבירים את הקציפה לקערה אחרת, שוטפים את קערת המערבל, ומייבשים. 4 מקציפים את החלבונים עם 1/5 כוס הסוכר השנייה, עד לקבלת קצף מבריק ויציב. מאחדים את החלמונים עם החומרים היבשים ומקפלים הכל לתוך החלבונים המוקצפים. 5 יוצקים לתבנית המשומנת והמרופדת, ואופים 12-15 דקות עד שהעוגה קפיצית למגע. מצננים לחלוטין (עד כאן אפשר להכין יום קודם, ולשמור בניילון נצמד). 6 מכינים את הקרם: שמים בקערה את הסוכר והשוקולד ומניחים בצד. מחממים בסיר את השמנת המתוקה, תמצית הווניל ואבקת הקפה ומביאים לרתיחה. שופכים את השמנת מתוקה החמה על הסוכר והשוקולד ומערבבים להמסה. 7 מוסיפים בהדרגה את החמאה תוך כדי ערבוב, עד לקבלת קרם אחיד. מעבירים למקרר לשעה לפחות, או עד שהקרם מתייצב מספיק למריחה. 8 מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה את הסוכר והמים ומערבבים עד להמסה מלאה. מורידים מהאש, מוסיפים את הליקר ומצננים. 9 מרכיבים את העוגה: חותכים את עוגת הספוג ל-4 מלבנים שווים כך שאורך התבנית יהיה אורך העוגה. 10 מרטיבים את המלבן הראשון בסירופ ומצפים בקרם. מניחים מעליו מלבן שני, מרטיבים ומצפים, וכך ממשיכים עם המלבנים השלישי והרביעי. מצפים גם את שולי העוגה. 11 אם רוצים ליצור את הבליטות לקישוט – לוחצים עם כפית ומושכים בכמה נקודות על פני העוגה. שומרים במקרר. * הערה: מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר, ולא ישר מהמקרר. אפשר לחמם במיקרו 10 שניות, ולהגיש עם כדור גלידה. |