1 ממיסים את השוקולד בקערה חסינת חום המונחת מעל סיר עם מים חמים על סף רתיחה (מקפידים שבסיס הקערה לא יבוא במגע עם המים). מרחיקים ממקור החום ומצננים בזמן הקצפת החמאה.
2 מקציפים את החמאה בכף עץ או במערבל חשמלי עד לקבלת קרם חמאתי רך. מוסיפים את הסוכר ותמצית הווניל, וממשיכים להקציף עד לקבלת קציפה תפוחה ורכה. מקציפים פנימה את הביצים בהדרגה. 3. מנפים את הקמח, הקקאו והמלח על התערובת, ולאחר מכן מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים בזהירות עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את האגוזים. מעבירים את הבצק לתבנית מצופה נייר ומחליקים את המשטח העליון.4. בתנור שחומם ל-180 מעלות אופים במשך 30-35 דקות, עד אשר שיפוד הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. חשוב שהמרכז יהיה יציב, אך מעט יותר רך ממרקם רגיל של עוגה. 5. מניחים להצטנן בתבנית, ולאחר מכן מוציאים את העוגה וחותכים ל-16 ריבועים. ניתן לאכול חם או בטמפרטורת החדר, בלוויית רוטב השוקולד. לאחר שהעוגה הצטננה, ניתן לאחסן את החתיכות במכל אטום.5. לרוטב השוקולד: שמים את כל החומרים בסיר קטן, בעלת תחתית עבה, על להבה קטנה. בוחשים בעדינות עד להמסה ולקבלת מרקם חלק. ממשיכים לחמם תוך ערבוב עד לסף רתיחה. מרחיקים מן האש ומגישים מיד. הרוטב יסמיך בעת שיצטנן.6. את הבראוניז מומלץ לאכול בתוך 5 ימים, אך ניתן להקפיאם למשך חודש. את רוטב השוקולד רצוי לאכול באותו יום, או להניח לו להצטנן, לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר למשך 48 שעות. חימום חוזר שלו חייב להיעשות בעדינות.* כדי שהוצאת העוגה מן התבנית תהיה קלה יותר, אני נוהגת לחתוך את נייר האפייה במידות גדולות מן התבנית, כך שהוא מציץ מצדי הדפנות. לאחר שהעוגה הצטננה, מוציאים אותה לא-חתוכה ונעזרים בשולי הנייר כבידיות. פועלים בזהירות, כדי לא לסדוק את פני העוגה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!