1 לשים את 250 גרם החמאה עם הקמח, הסוכר, אבקת השקדים והמוסקט, עד לקבלת בצק נוקשה. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה. בינתיים, קולפים ומגלענים את התפוחים, חותכים לשמיניות לאורכם, ומטפטים עליהם מיץ לימון כדי שלא ישחירו.
2 משמנים את תבנית החרס בחמאה, ובוזקים מעל סוכר דמררה. מסדרים את שמיניות התפוחים באופן מעגלי על תחתית התבנית, ומפוררים מעליהם את הבצק שהכנתם בנדיבות גדולה. מכסים את כל התפוחים בבצק. אופים בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות כ-50 דקות, או עד שהבצק מזהיב לגמרי. מגישים מיד חם-חם, עם קצפת או עם גלידה.